Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) обяви, че четирима нейни бойци са извършили нападение срещу концертна зала в предградие на Москва.

Oще по темата

„Атаката беше извършена от четирима бойци на ИД, въоръжени с картечници, пистолети, ножове и запалителни бомби“, каза ИД в един от своите Telegram канали.

Групировката добави, че атаката е част от „естествения контекст на бушуващата война“ със „страни, борещи се срещу исляма“.

Руските следователи съобщиха, че броят на загиналите от стрелбата и пожара в московска концертна зала се е увеличил до 133.

"По време на разчистването на отломките в концертната зала "Крокус Сити Хол" броят на убитите в резултат на терористичната атака достигна 133 души. Операциите по издирването продължават", се казва в изявление на Следствения комитет. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен

преди 1 месец

ИД нямат общо, поеха отговорност, защото им наредиха "спонсорите". Акцията е на английските и украинските служби.

241

Анонимен

преди 1 месец

Тъпчо, прочети новината- ИД казва, а не КГБ.

240

Анонимен

преди 1 месец

КГБ може да казва, каквото си иска. Отдавна никой не му вярва. Даже собствените му платени тролейбуси. Те се напъват заради на надницата, понеже са некадърни да работят нещо друго..Рано или късно ги застига съдбата на колегите им - лондонските шпиончета. На лъжата краката са къси.

fallback