Снимка БГНЕС, архив

Неизвестни лица са открили огън по време на концерт в концертната зала "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието, предадоха световните агенции.

Започнала е евакуация на хората, намирали се там, съобщава източници от службите за сигурност на Русия. Около една трета от сградата е обхваната от огъня и оттам излиза гъст черен дим.

Броят на жертвите на нападението тази вечер срещу концертна зала в Подмосковието нарасна на 14 души, предаде Ройтерс, като се позовава на руски медии. По-рано руски медии съобщаваха за 12 убити и за 35 ранени. Според руската емисия на "Евронюз", която се позована на канали в "Телеграм" убитите са дори 40, ранените най-малко 100.

Световните агенции съобщават, че 100 души са изведени успешно пред подземни помещения на залата, която се намира в мол.

Според постъпилите информации от агенция "Интерфакс" между двама и петима души са открили огън по хората по време на руската група "Пикник" в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието.

Съобщава се, че нападателите са били в камуфлажни униформи, че са стреляли с автомати,  че са предизвикали и пожар в залата. Споменава се и за експлозия, предшествала стрелбата.

Има хора, които са блокирани на покрива на концертната зала. На място са пристигнали специални части от Националната гвардия на Русия, информира ТАСС. Линейките, дошли на място, са вече седемдесет.

Съобщава се за избухнал пожар, а преди това е отекнала и експлозия, посочват Ройтерс и РИА Новости. Двете агенции добавят, че най-малко трима души в камуфлажни дрехи са започнали стрелбата в концертната зала.

Асошиейтед прес пояснява, че "Крокус сити хол" е голяма концертна зала в западните покрайнини на руската столица. Концертната зала се намирала в голям мол, допълва агенцията и казва, че видеа, качени в руски приложения за размяна на съобщения в реално време, показват черен дим да се издига над сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase