Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Боеве се водят днес в руската Курска област, която граничи с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руската Национална гвардия (Росгвардия).

Oще по темата
Боевете се водят между руските сили и проукраински бойци, заяви националната гвардия.

Росгвардия и руските въоръжени сили отблъскват атака на украински диверсионни групи край село Тьоткино в руската Курска област, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на националната гвардия.

"Подразделения на руската национална гвардия отблъскват атака на вражески диверсионно-разузнавателни групи край село Тьоткино в Курска област. Гвардейците се сражават заедно с военнослужещи от въоръжените сили със служители на Пограничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия", се казва в изявление на Росгвардия.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи в комуникационното приложение "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне в село Тьоткино, но атаката е била пресечена.

Във вторник също имаше атаки срещу това гранично село от бойни групи, идващи от Украйна, отбелязва АФП. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 1 месец

До Не регистриран Когато агресорът Путин се оттегли. Не е ли ясно?

137

Анонимен

преди 1 месец

Крим няма да си върнат, скоро ще се опитат Москва да превземат

136

Дивергент

преди 1 месец

Истината е доста различна. Има кадри заснети от дронове как терористите бягат. Стигнали са само до границата с РФ и панически се оттеглят. Видеоклиповете от артисти далеч от боевете и измислена информация се разпространяват от медиите подвластни на ЦРУ и МИ-6. Вие от кои сте?

fallback