Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украйна предприе нови атаки с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха световните агенции, като се позоваха на местни представители.

Причинени са били щети на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до спиране на тока за няколко села в Белгородска област, предаде Ройтерс.

"Никой не е ранен", заяви Вячеслав Гладко, губернатор на областта, която граничи с Украйна.

Oще по темата
Четири украински дрона са били унищожени там и падащите отломки са причинили щети на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за спиране на тока в две други села, заяви Гладков. В град Губкин няколко къщи са били повредени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил повреден.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт  каза, че са били унищожени четири насочени към нея украински дрона.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев каза, че противовъздушната отбрана на няколко пъти е била ангажирана за отблъскване на атаки с дронове на Украйна, но нямало последици за цивилни обекти в резултат на нападението. Той каза, че над областта са били свалени над 30 дрона, предаде ТАСС.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз заяви, че силите за противовъздушната отбрана са унищожили 7 дрона.

В Рязанска област беше съобщено за пожар на територията на нефтозавод и предположението е, че там е паднал дрон, предаде ТАСС. Двама души са пострадали и са приети за лечение.

Дрон е бил свален и при приближаване към петролна рафинерия в Ленинградска област, съобщи губернаторът Александър Дрозденко, предаде Ройтерс.

В Липецка област също беше обявена тревога за атака с дронове, но после тя беше отменена.

Вчера Украйна атакува с дузина ракети и дронове цели в Русия, като при атаката бяха нанесени сериозни щети на голяма петролна рафинерия. Въоръжени проксита на Украйна пък се опитаха да преминат през сухопътната граница, припомня Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

тоти

преди 2 месеца

Един народ една съдба ,една глупава война и срам за цивилизацията ...явно ексремисти и джихидисти,нямат право да живеят ж мир и време е ООН и разни миротворителни организации да се закрият и СПРЕ НАРОДИТЕ ДА ГИ ФИНАНСИРАТ !!! Тези пари по добре да се дават на ГРОНТЕКС и НАТО зада се превъоражават ,защото такива политици като Путин ще има още много да се изевяват и редят трупове от двете страни!!

39

Анонимен

преди 2 месеца

те така си бяха

38

Анонимен

преди 2 месеца

"Хохлите" едва ли искат да бият русия. Те по скоро искат да прогонят агресора от земите си. Очакват се още много дронове. Финладия вече е в НАТО, така, че гъбичка може да има и в Санкт-Петербург. Който нож вади сам пада в него!

fallback