Кадър: YouTube
fallback

Русия съобщи, че един от военнотранспортните ѝ самолети "Илюшин Ил-76" се е разбил малко след излитане с 15 души на борда заради пожар в един от двигателите, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Самолет Ил-76 се разби в Ивановска област в Русия при излитане за изпълнение на планов полет, съобщи министерството на отбраната на Русия.

На борда са се намирали 8 души екипаж и 7 пътници.

Телеграм канали публикуваха видеа с военния самолет, единият двигател на който гори.

Министерството на отбраната на Русия потвърди, че „на 12 март около 13 ч. при излитане за изпълнение на планов полет се разби самолет от военнотранспортната авиация Ил-76 в Ивановска област“, се казва в съобщението.

По данни на военното ведомство на борда на разбилия се самолет са се намирали осем членове на екипажа и седем пътници. "Съгласно доклада от мястото на произшествието причина за катастрофата е станал пожар на един от двигателите при излитането на самолета", се казва още в изявлението.

На мястото, където се е разбил самолетът, в момента работят спасители.

Би Би Си припомня, че на 24 януари край Белгород се разби друг Ил-76. Руското министерство на отбраната заяви, че самолетът е бил свален от две украински ракети от зенитно-ракетен комплекс, намиращ се в Харковска област.

Руските власти заявиха, че при разбиването на самолета са загинали 65 украински военнопленници, които са били транспортирани за размяна, както и 6 членове на екипажа и трима съпровождащи.

Украинската страна не потвърди смъртта на военнопленниците.

Военнотранспортният самолет Ил-76 е предназначен за десант, превозване на личен състав, товари и бойна техника.

На 23 февруари украински военни и руски паравоенни блогъри събщиха, че руски самолет-радар А-50 е бил свален в Краснодарския край. По данни на украинската армия друг такъв самолет e бил свален през януари. Руската страна не коментира тези загуби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 2 месеца

До Коце, признай си че си ром! ......... абе и той не знае какъв е, може некой виетнамец да е плющял майка му в Максуда и затова да е с късо пишленце.

145

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Украинци превзеха хотелите и саитовете в България . ........... утре ше дойдат у вас да те изплющят

144

Анонимен

преди 2 месеца

При четири двигателя, ако има проблем само с един от тях не би трябвало да е проблем да го приземят.

fallback