fallback

Много малко достоверност има в официалните изявления на руската страна напоследък, поне след февруари 2022 г., заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с твърденията на директора на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, че опозиционерът Алексей Навални е починал от "естествена смърт".

Oще по темата
Когато става дума за убийството на Алексей Навални под надзора на режима на (руския президент Владимир) Путин, ЕС многократно заяви, че очаква независимо международно разследване, каза говорителят. Само така ще бъде постигната яснота и ще има достоверни заключения как Навални е умрял, добави той.

Говорителят посочи, че за ЕС смъртта на Навални се дължи на действията срещу него от властите под надзора на Кремъл.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 месеца

Навални е 100% ПОЛИТИЧЕСКИ затворник! Но проформа е осъден по поръчка от Кремъл -УЖ! за финансови измами, защото очевидно когато в Русия искат да вкарат някой в затвора, могат да измислят милион причини, само няма да посмеят да напишат - "защото оспорва властта на Путин и критикува Путин" ".Като политически затворник, той не трябваше да лежи в колония тип Гулаг, той не е убиец или рецидивист!!

54

xoxo

преди 2 месеца

Навални нещо много бързо се спомина точно в деня на Мюнхенската конференция по сигурността,където трябваше да се гласуват незнам колко си милиарда помощ за Украйна..Хората с критично мислене определено си задават въпроси ,а папагалите повтарят американските опорки.В крайна сметка Навални е руски гражданин,осъден за финансови и други престъпления и въобще не е компетенция на ЕС

53

тъпомер

преди 2 месеца

Безмислици,не знам Русия да е в ЕС.Безмислен бъртвеж на жалки политиканчета.Еѝ сега ша ви се обяснават що нямат и папа!

fallback