Снимка: БГНЕС
fallback

От какво или от кого умря руският опозиционер. Коментар по темата от журналиста Иво Инджев.

Майката на Навални казва, че го е посетила, преди няколко дни, и той е бил в добро здраве. От онзи ден е последното му видео, в което той се шегува със съдиите. Отново във видимо добро здраве. Изведнъж този човек е получил тромб. Това коментира в студиото на NOVA журналистът Иво Инджев.

"Ясно е от кого умря Навални, вероятно никога няма да се докаже от какво, ако не се допусне международна експертиза. Беше цяло чудо, че успяха да го заведат в Германия, когато го отровиха", добави той.

Според него Навални е бил човек на идеите. "Идеите движат света, не масите", каза той.

По думите му личната трагедия на Навални ще доведе до възможност за обединение на руската опозиция.

"В така наречената "дълбока Русия" бълбука недоволство от самата война. Майките и съпругите на войниците излязоха на фронта на публичността. Засега ги щадят, не ги тикат масово по затворите, както вчера са натикали протестиращи в Санкт Петербург, че полагат цветя. Странно е за мен, че в Москва все още няма протести. Според местни коментатори хората очакват отдават дължимото на съпругата на Навални- Юлия, която все още поставя под съмнението новината, че съпругът и е мъртъв. Те чакат тя да потвърди, за да започнат с акции. Опозиционната част от обществото съзнава своята роля. Ще бъдем свидетели на големи събития. Русия вече няма да бъде  същата", каза Инджев.

Той добави, че Навални е бил привърженик на мирната смяна на властта, но тази теза, може би, няма да бъде развита. "Има съпротива вътре в страната, тя не застрашава режима, преди да стане масово", добави журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Анонимен

преди 2 месеца

До вчерашен комунист, сега демократ.

185

до 197

преди 2 месеца

този дядо е ХАХО и то от най-гнусните! Ежедневието му е изцяло заето със съчиняване на измишльотини срещу Русияи руснаците дори и да няма повод .Обслужващият пропаганден персонал от т.нар.журналисти от Днес му дава трибуна,защото знаят ,че парите инвестирани за индоктриниране на масовото съзнание с лъжлива пропаганда са много и искат те да лапат ,че ако може и да лочат даже.

184

Руя

преди 2 месеца

На това десарско чудовище кой му дава да пише тези пумии.Тоя слагач е национален предател-чуждопоклонник.

fallback