Снимка: БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви в интервю пред ZDF, че Украйна ще продължи да воюва до излизане на границите на страната от 1991 година.

"Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме нужда от подкрепа и помощ", заяви главнокомандващият. Той също така добави, че е уверен в победата на Украйна в тази война: "Това се основава на факта, че ние просто трябва да прекратим тази война. Тя може да приключи с излизане на нашите граници. Други опции не се разглеждат. Защото ние просто нямаме друг избор. А това означава, че цялото общество трябва да се обедини около една обща кауза - победата. Всички трябва да работят здраво", обясни главнокомандващият, предаде "Фокус".

Още по темата

На въпрос на германски журналист кога ще приключи войната, Сирски отговаря: "Всичко зависи от нивото на подкрепа и ефективността на нашите действия. Това е перспективата. Имаме достатъчно издръжливост и сила на духа. Липсва ни подкрепа: боеприпаси и оборудване“.

Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.

По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase