Снимка: БГНЕС
fallback

През изминалото денонощие на фронтовата линия в Украйна е имало над 100 ожесточени бойни сблъсъка, каза президентът на страната Володимир Зеленски, предаде БНР.

Най-тежки са били те в Авдеевка, посока Маринка - Красногоровка, Лиман, Сиверск, Купянск и в село Кринки край Херсон, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Oще по темата

"Нашата устойчивост сега, унищожаването на врага сега е жизненоважно. В Русия не трябва да си правят илюзии, че ще успеят. Благодаря на всеки наш войник, на всички в Украйна, които воюват сега и помагат, за да може нашият народ, нашата държава да победи тази година", посочи украинският лидер.

Той съобщи, че очаква нова отбранителна подкрепа за Украйна. По думите му споразуменията трябва да бъдат подписани този и следващия месец.

С цялата архитектура на гаранции за сигурност ние всъщност възстановяваме системата на международното право, каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

442

Анонимен

преди 3 месеца

Бахмааму колко колко заблудени българо-путинофили се навъдиха! Скоро няма да се оправим...

441

Юлиян

преди 3 месеца

Лицемерен и нагъл до такава степен,че чак отвращава.На кого благодариш?На тези които излъга като каза преди да те изберат,че ще прекратиш конфликта в Донбас само за седмица.На тези,които ловите насила по улици,автобуси и даже измъкване насила от жилищата им.И каква "победа".Ако капитулацията и смъртта им е "победа",тогава си готов "генералисимус".Значи от САЩ и ЕС парите и оръжието,а от Украйна "мръвката".Кой си ти окаяннико,та си позволяваш да се разпореждаш с кръвта на сънародниците си.

440

Деди

преди 3 месеца

Има да чакате многоооо...! Все едно от "умрял" (англосакски каубой) добра вест/писмо да чакаш! Осранна му работа, ще си остане с "очакване"!

fallback