fallback

Зам.-шефът на "Роскосмос" Максим Овчинников почина на 41 години, съобщи бившият му директор Дмитрий Рогозин. Според него това станало след тежко и продължително боледуване:  

"Той решително защити интересите на ракетно-космическата индустрия, която пое пътя на борбата с корупцията. В резултат на това бяха тези години на безпрецедентни безаварийни изстрелвания."

Овчинников е икономист, който започва работа през 2007 г. в Руската антимонополна служба, като в периода 2015-2017 г. ръководи отдела за контрол над индустрията и военно-промишления комплекс.

Едно от най-шумните дела на Овчинников било свързано с разследването за тайно споразумение между "Газпром" и най-големия търговец на тръби SETP, пишат руските медии. След него той започва да наблюдава сухопътните и военноморски оръжия и военна техника. Благодарение на това се запознава с Рогозин, който тогава е вицепремиер и отговаря за отбранителната индустрия.

Вероятно затова, когато Рогозин оглавява "Роскосмос", той веднага кани 35-годишния Овчинников да поеме икономическите дела на държавната компания.

През август почина друг висш кадър на космическия гигант, който отговаряше за енергийните проекти. Агенциите тогава съобщиха, че Виталий Мелников е починал от хранително отравяне, вероятно защото ял гъби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 месеца

РОБОВЛАДЕЛСКИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ПРОФЕСИОНАЛНИ АРМИИ И РАЗПОЛАГАТ С ЖИВОТА И СОБСТВЕНОСТТА НА СВОИТЕ ГражданиРОБИ ! ИЗПРАЩАТ ГИ ДА МратНаВойна ! ДОКАТО ТЕЗИ РОБОВЛАДЕЛСКИ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ РАЗПАДНАТ, ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НИ ЩЕ Е РОБОВЛАДЕЛСКА И НиеЩеСмеРОБИ !!!

51

Анонимен

преди 6 месеца

Боледувал тежко и се лекувал с чай Новичок

50

карачанаков

преди 6 месеца

Ей тези на високи постове в Русия не се научиха ,че не трябва да се качват нависоко или пък на лодки или пък да пият РУСКИ чай,що народ се помина.Оня пък Вагнер се качил на самолет.

fallback