Снимка БГНЕС, архив
fallback

Проучване, проведено от японски учени, успя да установи, че президентът на Русия Владимир Путин в действителност има няколко двойници, които използва за различни събития и мероприятия.

Авторите на изследването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредствам технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с „няколко“ двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Било установено например, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е „отговарял на оригинала“ на 53 процента.

Oще по темата

Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между „Путин от Кримския мост“ и „Путин от Мариупол“, информира 20minutos, цитиран от "24 часа".

Остава въпросът кого от хората на тези кадри всъщност изследователите смятат за "оригинала".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

санде

преди 7 месеца

Следвайте LoveArt в соц. мрежа, там е само естествен интелект и изкуство, само така можем да се справим със заплахата ИИ! Трябва да избираме творчеството с ествествен човешки интелект!

275

Изкуствен Интелект

преди 8 месеца

ОТКРИ ЛИПСАТА НА ИНТЕЛЕКТ В КРЕМЪЛ

274

Анонимен

преди 8 месеца

В Русия със закон премахнаха думата ВОЙНА и я замениха с думата СТОКООБМЕН. В резултат беше отчетено : ВЪПРЕКИ ЕМБАРГОТО СПЕЦИАЛНАТА СТОКООБМЕННА ОПЕРАЦИЯ ИЗНАСЯ ЗА УКРАЙНА МИЛИОНИ ТОНОВЕ СТАРО ЖЕЛЯЗО И БИОЛОГИЧНИ ТОРОВЕ...

fallback