Снимка: БГНЕС
fallback

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX - Илон Мъск е разговарял с руския президент Владимир Путин през миналата година, твърди The New Yorker, позовавайки се на множество източници, включително бившия заместник-министър на отбраната на Пентагона за политиката Колин Кал.

Според изданието Мъск е говорил с представители на Пентагона през октомври 2022 г. относно сателитния интернет Starlink на SpaceX в Украйна и, както твърди Кал, "се изнервил, че участието на Starlink все повече се възприема в Русия като способстващо украинските военни усилия и е потърсил начин за да успокои руските опасения".

Колин Кал също така отбеляза, че милиардерът е информирал Пентагона, че е разговарял директно с Путин, пишат от БНР.

През октомври 2022 г. Мъск отрече съобщенията, че наскоро е разговарял с руския президент, като настоя, че последният им разговор се е състоял преди 18 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

скоро в Крим

преди 8 месеца

В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.

30

Анонимен

преди 8 месеца

Мъск си е от елитите. Вижте само семейството му какво е - потомствени аристократи от време оно. "Бедният" Мъск започва малко така като Бил Гейтс своята кариера. Мама и Тати му купуват една малка фирмичка - ПейПал, той после я продава на печалба и така. Не му е било лесно на горкия.

29

Анонимен

преди 8 месеца

"ИЛОН МЪСК Е ТАКЪВ ИЗВ-ЕРГ, ЧЕ МЕ ХВАЩА СТРАХ КАТО СИ ПОМИСЛЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ КАТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ! СЛЕД ДЖО БАЙДЪН ОБЯВИХА, ЧЕ СПРЯГАТ МЪСК ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ!" - СЛедя новините и политиката в САЩ, защото буквално работта ми зависи от това. Никой, ама абсолщтно никой, не е предлагал Мъск за президент на сериозно.

fallback