Снимка: архив, БГНЕС

Членовете на руското правителство са били на работните си места в дните на опита за въоръжен бунт и са изпълнявали безпроблемно задачите си, заяви руският премиер Михаил Мишустин на среща с вицепремиерите, предаде ТАСС.

Още по темата
"През тези дни страната беше изправена пред поредното предизвикателство, беше направен опит за дестабилизиране на вътрешната ситуация в Русия. Членовете на правителството бяха на работните си места, под ръководството на президента действаха ясно и точно, добре координирано, поддържаха стабилна обстановка на всички нива, за да не допуснат влошаване на ситуацията и да защитят гражданите от всички възможни възникнали заплахи", каза Мишустин.

По думите на премиера страната е била изправена пред "предизвикателство към стабилността си" и трябва да остане обединена зад президента Владимир Путин след неуспешния бунт в събота от страна на бойците на "Вагнер", предаде Ройтерс.

По силата на споразумение, сключено късно в събота, което потуши кризата и предотврати проливането на кръв, Кремъл заяви, че наемниците от "Вагнер” ще се върнат в базите си, а лидерът й Евгений Пригожин ще се премести в Беларус. Всички наказателни обвинения срещу него и бойците му ще бъдат оттеглени, заяви Кремъл.

Мишустин апелира по време на  излъчваното по телевизията заседание с неговите заместници към национално единство пред това, което той определи като усилия на Запада да подкопае Русия.

"Основното нещо в тези условия е да се гарантира достойнството и независимостта на нашата страна, сигурността и благосъстоянието на гражданите", каза Мишустин.

"За тази цел е особено важно консолидирането на цялото общество. Трябва да действаме заедно, като един отбор, и да поддържаме единството на всички сили, обединени около президента", заяви премиерът.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase