Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви по държавната телевизия, че е в постоянен контакт с министерството на отбраната и че страната остава уверена в изпълнението на плановете си, свързани със "специалната военна операция" в Украйна, предадоха световните агенции.

Още по темата
Изявлението на Путин е част от интервю, взето от кремълския кореспондент Павел Зарубин, и записано на 21 юни.

В него Путин поднови ангажимента си към войната в Украйна, като нарече по, неговите думи, "специалната военна операция" свой основен приоритет.

По време на краткото интервю той не спомена съботния бунт, при който наемниците на Вагнер превзеха южен град, преди да се насочат към Москва, което още веднъж потвърди обявеното, че интервюто е взето преди бунта на "Вагнер".

Путин заяви, че държи денонощно под контрол ситуацията.

По отношение на времето, което посвещава на това, което Русия нарича своя специална военна операция, Путин каза: "Разбира се, това е от първостепенно значение, всеки ден започва и свършва с това".

Запитан дали може да получи отчет по важни въпроси например в 3 часа сутринта, президентът сподели, че "напоследък стои до късно". "Разбира се, винаги трябва да съм във връзка. Така стоят нещата. Винаги, винаги съм във връзка и наблизо“, завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase