Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че неговите сили са отблъснали многобройни атаки на украинската армия на различни места по фронтовата линия през последните 24 часа, като са нанесли тежки загуби на силите на Киев, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украйна твърди, че нейните сили са си върнали поне седем села и 100 кв. км от началото на контраофанзива, за която Киев се надява да набере по-голяма скорост, когато в нея се ангажират повече войници.

В ежедневната си сводка за боевете руското министерство на отбраната заяви, че е нанесло значителни загуби на врага по време на това, което определи като неуспешни украински операции в посока Южен Донецк и Донецк.

Москва заяви, че Русия е използвала сухопътни войски, въздушни удари и артилерийски огън, за да отблъсне украинските войски, и че през последните 24 часа на различни места са били убити около 500 украински войници и са унищожени пет танка.

Много бронирани превозни средства и други елементи на украинска военна техника също са били унищожени, се казва в съобщението.

Тези твърдения не са проверени по независим път.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase