Снимка: архив, БГНЕС

Настъпващите украински войски срещат "отчаяна съпротива" от руските сили край източния град Бахмут, съобщи днес висш представител на украинското командване, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
По думите на генерал-полковник Олександър Сирски, командващият Сухопътни войски на Украйна, обстановката на изток е напрегната, а Русия вкарва в бахмутския сектор най-добрите си дивизии, които са подкрепяни от артилерия и авиация.

"Продължаваме настъпателните действия в отделни направления, заемайки командни височини и горски полоси, с цел постепенно да изтласкаме врага от околностите на Бахмут. Осъзнавайки това, вражеските части оказват отчаяна съпротива", посочи висшият военен в социалната мрежа Телеграм.

Сирски отново заяви, че украинските войски настъпват и на юг.

Вчера Киев обяви, че за малко повече от седмица от началото на контраофанзивата срещу руските сили си е върнал площ от около 100 кв. км.

Според военни анализатори най-ожесточените боеве тепърва предстоят.

Изнесените данни за положението на бойното поле не може да бъдат проверени чрез независим източник.

Русия не е признала официално напредването на украинските части и казва, че украинските войски са понесли тежки загуби, отбелязва Ройтерс. Агенцията обаче потвърди освобождаването на поне две села в Източна Украйна.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase