Снимка БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи (МВнР) все още не е получавало официална информация за задържания от руските власти българин, обвинен за подготовка на атентат в Крим. Това обяви министърът на външните работи Иван Кондов на брифинг.

Той е с двойно гражданство - както българско, така и украинско. Той е бил задържан там с украинския си паспорт.

На 28 април нашето посолство е изпратило нота до МВнР на Русия, с искане да бъде допуснат адвокат при него, но все още няма официален отговор, поясни още Кондов.

"Информациите са разнопосочни, все още нямаме потвърдена официална информация. Най-вероятно е бил третиран на първо място като украински гражданин", допусна той.

"Ще направим всичко възможно да му осигурим правна помощ", изтъкна още външният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

До 23 Паси . . . . Освен това и си унищожихме оръжието, което имахме самолети (почти сумата на турските и гръцките по онова време), танковете и,т.н.!

23

Паси

преди 1 година

До АнонименНАТО не е избор на народа на България, а на политиците. Който не вярва да организира референдум за членството ни и ще разбере. Тези, които не симпатизират на НАТО не са родоотстъпници, а патриоти, защото членството в тази обречена организация ни е натрапено. Там само внасяме средства от бюджета, а не получаваме нищо.

22

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен "тоя натовски служитеил..." безроднико, марш със 100км в час към блатните, откъдето си дошъл и където ти е мястото. Тук сме европейска Държава, която е член на НАТО не на ОДКС и ЕВРАЗИС

fallback