Снимка: БГНЕС
fallback

Рязко се е увеличил броят на руснаците, които са подали молби за убежище в Германия. За първите три месеца на тази година са подадени 2381 молби, докато за цялата 2022 година молбите са били общо 2851. Това става ясно от данни на Федералното бюро по миграция.

В същото време делът на мъжете, търсещи убежище от Русия, се е увеличил: през 2022 г. те са били 59%, а през януари-март 2023 г. - 64%, се посочва в данните. Това увеличение се обяснява с мобилизацията в Руската федерация, която беше обявена през септември миналата година във връзка с продължаващата война в Украйна.

Регистрирано е значително увеличение на броя на молбите за убежище от руснаци във възрастовата група между 19 и 30 години.

В общата статистика за броя на подадените молби за убежище в Германия за 2022 г. руснаците са на седмо място след гражданите на Сирия, Афганистан, Турция, Иран, Ирак и Грузия.

Руските дезертьори също могат да кандидатстват за убежище в Германия, посочва представител на Федералната служба по миграцията. По правило те получават международна закрила, пише DW.

Все още обаче не е изчислено колко молби за убежище е получила Германия от руски граждани, които са отказали военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 година

Владислав Амосов от Якутия, екс офицер от Главно Разузнавателно Управление ГРУ на РФ премина на страната на Украйна. Защото Русия започна бандитска война. Той създава Сибирсия Батальон от бойци от Сибир, решили да свалят Путинския престъпен режим.

51

Нищо ново !

преди 1 година

В Германия няма опашки пред руското посолство за визи.

50

ЗИНА

преди 1 година

До Някой бегай бързо в просия, че може да няма място вече

fallback