Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руската армия се опита днес "да ликвидира" група украински "диверсанти", проникнали в Брянска област, която граничи с Украйна. Това съобщи местният губернатор, според когото има убит цивилен и ранено дете, предаде Франс прес.

"Диверсантско-разузнавателна група се внедри в село Любечане откъм Украйна (. . .) Руските въоръжени сили вземат всички необходими мерки, за да ликвидират тази група", посочи в "Телеграм" Александър Богомаз.

Oще по темата
По думите му "диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете – ранено и настанено в болница.

Според руските агенции РИА Новости, ТАСС и Интерфакс, които цитират очевидци и източници от спасителните служби и силовите структури, украинската група взела заложници.

АФП не успя да провери тази информация по независими източници, посочва БТА.

Започнало е сражение между "диверсантите и силите на "Росгвардия", предаде ТАСС и съобщава за убити и ранени сред мирните жители.

Богомаз съобщи и за украинско нападение с дрон срещу село Сучани в същия регион, при което избухнал пожар в къща, а гаубични изстрели повредили две къщи в село Ломаковка, пак в Брянска област.

Киев определи като „провокация“ руските съобщения за диверсия. „Руската федерация иска да сплаши народа си, за да оправдае нападението срещу друга държава и увеличаващата се бедност след година на война. Тази история за украинска диверсионна група е класическа преднамерена провокация“, заяви украинският президентски съветник Михайло Подоляк.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Слабо

преди 1 година

"..."диверсантите открили огън по движеща се кола". Местен жител бил убит, а десетгодишно дете ранено".По некадърно скалъпена руска новина трудно може да се измисли, наистина. А не е като да нямат от къде да черпят вдъхновение. Да си припомним постиженията на смелите руски бойци изнасящи на гръб непосилно тежки перални, бойлери и тоалетни казанчета, освобождавайки хората от западната поквара, давайки смисъл на хората за нов живот - под руска опека. Нямаш нищо, живееш щастливо.

127

Путин

преди 1 година

Еми ето, точно затова ги нападнахме. Те ни нападат сега и затова ние занехме, че така ще стане и ги нападнахме преди това. Съгласно теорията на относителността на Айншайн (независимо открита и от Однокаменский разбира се) кое е първо и кое второ зависи много от гледната точка.

126

За кой ли път

преди 1 година

Руснаците толкова затънаха, че започнаха да измислят каквото им падне. Ще се промъкнат украински военни, за да стрелят по случайна кола. Има логика. И разбира се, пак има "дете". Всеки път едни и същи руЗЗки промивки за мужиците.

fallback