Снимка: БГНЕС

Западът ще използва всеки - терористи, нацисти, дори самият дявол, за да се бори с Русия. Това заяви Владимир Путин в историческата си реч пред руския парламент. В залата присъстваха и видните поддръжници на режима Сергей Шойгу, Дмитрий Медведев, Андрей Силуанов, Сергей Лавров и патриарх Кирил.

"Западът се опитва да превърне локалния конфликт в глобален и ние ще реагираме по подходящ начин. Говорим за съществуването на нашата държава", заяви Путин, намеквайки за ескалиране на военния конфликт.

По време на речта си Путин даде урок по история, като заяви, че през 30-те години на миналия век Западът е отворил вратата за нацистка Германия. Той продължи версията си, че в Украйна има нацисти, като заяви: "Западът е подкрепил антидържавен преврат в Украйна през 2014 г. А една от украинските армейски части е кръстена на германска нацистка част. Тези, които са на власт, избират да си затворят очите за това".

Руският президент продължи и с реторикат за "развратния" Запад.

"На Запад дори педофилията се обявява за нещо нормално", казва той без никакви доказателства и продължи с темата за еднополовите бракове. "Това е добре. Те са възрастни. Те имат право да живеят живота си. Винаги сме много толерантни към това в Русия. Но семейството означава съюз между мъж и жена. Така казват свещените текстове на всяка религия на Земята. Но Западът се съмнява в тези свещени текстове. Ние трябва да защитим нашите деца от деградация и израждане – и ще го направим"

Той също цитира съобщения в медиите, че Англиканската църква обмисля полово неутрални условия за Бог. След изказването му цялата зала избухна в аплодисменти. 

През цялата си реч Владимир Путин обвиняваше Запада и НАТО за започването на войната.

"Украйна, с помощта на Запада, започна войната още през 2014 г., а ние просто защитихме Донбас, Донецка, Луганска и Запорожка области.  Русия направи всичко възможно да реши проблема в Донбас с мирни средства", заяви рускитя лидер.

"Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и насилие над вярващите и говорещите руски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и започна да снабдява Украйна с оръжие", допълни той.

НАТО и западните съюзници реално започнаха да подготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре.

"Западът е подготвял Украйна за голяма война и сега признава това", категоричен бе Путин.

"Искам да изкажа специална благодарност на гражданите на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области. Вие сами определихте бъдещето си. Вие направихте своя избор въпреки заплахите от терор на нацистите. До вас се водеха военни действия и вие направихте избора да бъдете заедно с Русия. Да бъдеш заедно с родината си", заяви той.

Путин нарече хората в Донецк и Луганск братя и сестри, добавяйки "сега отново сме заедно, това означава, че ставаме още по-силни".

Той добавя, че няма търпение "дългоочакваният мир да се върне в нашата родина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase