fallback

Владимир Макаров бе генералът на Путин, който ръководеше репресията над журналисти, опозиционни активисти и протестиращи. Преди месец президентът на Русия го уволни, а преди дни генерал-майорът се самоуби.

72-годишният Макаров беше главният организатор на "лова" на лицата, смятани за неудобни от Кремъл, според руски журналисти. Но наскоро той е бил принуден да се пенсионира от ролята си на заместник-ръководител на Главната дирекция за борба с екстремизма, отдел, създаден през 2008 г., който преследва протестиращите и следи опозиционните настроения в социалните медии.

Макаров е намерен с огнестрелни рани в главата в дома си в предградията в Голиково, северозападно от Москва, в понеделник, съобщиха държавната агенция ТАСС и вестник "Московский комсомолец".

ТАСС цитира източник от службите за сигурност, който казва, че генералът сам е посегнал на живота си.

Макаров е последният от поредица смъртни случаи, смятани за самоубийства сред високопоставени служители в руската държава, включително пенсионирания генерал-майор от ФСБ Евгений Лобачов и генерал-майор Лев Соцков от Службата за външно разузнаване на Русия (SVR).

Независимият телеграм канал VChK-OGPU цитира роднини, които казват, че Макаров е изпаднал в депресия преди месец, след като е загубил работата си и "не е успял да намери приложение в цивилния живот".

Каналът публикува снимка на Макаров в дома му с газова ловна пушка, с която се твърди, че се е застрелял, докато жена му също е била вкъщи.

Съобщава се, че Макаров е работил във финансови институции в Москва по-рано в кариерата си, включително в Академията за икономическа сигурност, преди да се премести в отдела за борба с организираната престъпност към Министерството на вътрешните работи, а след това в антиекстремисткия орган, известен като Център "Е".

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Хммм

преди 1 година

МИСЛЯ ЧЕ ЧУХ ТАЗИ НОВИНА, САМОУБИЙСТВОСЪС 10 КУРШУМА В ГЪРБА,,,

43

Fuckduck

преди 1 година

Беше както беше а стана както стана. Съвецкий мир бля. Сигурно се е и прострелян поне 5,6 пъти в главата най - малко. В крайна сметка с един касааап. ин може да се справи само др каSSап. ин. Ест человек Ест проблем-не человек, нет и проблем.

42

Анонимен

преди 1 година

Костя готви се и ти ще се гърмиш

fallback