Снимка: БГНЕС
fallback

Система за противовъздушна отбрана е инсталирана близо до един от любимите дворци на президента Путин, в момент, в който нарастват опасенията в Кремъл относно способността на Украйна да нанася удари по цели дълбоко в Русия.

Системата за противовъздушна отбрана Панцир-S1 е била забелязана в село Ящерово, близо до резиденцията на Путин близо до езерото Валдай, според "Агентство" -  руски опозиционен уебсайт, който е забранен в Русия. Не се смята, че в района има военна инфраструктура.

"Тези системи за противовъздушна отбрана защитават Путин лично и семейството му от възможен украински удар", съобщават от уебсайта.

Панцир-S1 са способни да свалят самолети, крилати ракети, дронове и хеликоптери, според руската армия. Подобни системи бяха инсталирани миналата седмица и на покривите на няколко отбранителни и административни сгради в центъра на Москва, както и близо до официалната резиденция на Путин Ново-Огарьово близо до руската столица.

Освен това се твърди, че те са били разположени в райони около Рубльовското шосе, където руският бизнес и политически елит притежава имения. Смята се също, че Русия е инсталирала мощни ракетни системи С-400 за защита на въздушното пространство на Москва.

Твърди се, че Путин забавлява приятели, семейство и прокремълски знаменитости в резиденцията си на езерото Валдай, която е на около 400 км северно от Москва. Разтегнатото крайбрежно имение съдържа четириетажно имение, плувен басейн, спа комплекс, конюшня и голф игрище, както и подземна камера за криотерапия и кална баня.

Съществуването на луксозния имот беше разкрито през 2021 г. от съюзници на Алексей Навални, лишеният от свобода опозиционен лидер. Те твърдят, че държавни средства са били използвани за наемане на имота от един от най-близките съюзници на Путин, както и за извършване на обширни ремонти.

През последните месеци Украйна нанесе редица удари по военни цели на стотици мили в Русия. Той също така е насочен към руски бази в Крим, черноморския полуостров, който беше анексиран от Кремъл през 2014 г. Длъжностни лица в Украйна също казаха, че разработват бойни дронове, които могат да пътуват до 1000 км, което ще позволи на Киев да извърши потенциални удари срещу цели в Москва.

Ходът за укрепване на отбраната беше оценен високо от Александър Коц, руски военен кореспондент. "Хубаво е да започнем да планираме предварително, вместо след първите удари", написа той в платформата за съобщения Telegram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

280

Ха ха ха

преди 1 година

И защо? Той Путин нали е в бункера. Защо ще пазят вилата му.

279

Нено

преди 1 година

Тия наистина са уникално, неповторимо и безбрежно мaлoyмни - сложиха Панцири на някои покриви в Москва ахахахахах ))))

278

Русомраз

преди 1 година

Така, така! Страхът е голяма работа! :))))

fallback