Снимка: архив, БГНЕС

Западът се опитва да разкъса Русия на части и би желал да я изличи от политическата карта на света. Това заявява в интервю за руския в. "Аргументи и факти" Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Още по темата
"За нас с оглед появата на нови военни заплахи е важно да имаме такива въоръжени сили и специални служби, че противниците на Русия да не допускат и мислено дори, че могат да воюват с нас", изтъква руският държавник.

Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев – това е военно противопоставяне на НАТО, най-вече на САЩ и Великобритания, с Русия, заявява Патрушев.

Западните политици не са самостоятелни, зад тях стоят фондациите и едрият бизнес – именно в техните ръце е концентрирана реалната власт. В миналото Западът е постигнал процъфтяване и световно господство чрез заграбване на колонии. Точно така се държат днес и транснационалните компании, които предпочитат да трупат все повече капитали, изпомпвайки ресурси от други страни, казва секретарят на руския Съвет за сигурност.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase