Снимка: БГНЕС
fallback

Обявеното от Русия прекратяване на огъня в Украйна по време на православната Коледа е "лицемерие", заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Oще по темата
Русия "трябва да напусне окупираните територии - само тогава ще има "временно примирие". Запазете лицемерието за себе си", написа Подоляк в Twitter в отговор на съобщението на Кремъл.

Както е известно, този следобед президентът на Русия Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на бойните действия от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари.

Той призова украинската страна да обяви прекратяване на огъня и да позволи на православните християни да присъстват на богослуженията на Бъдни вечер, както и на Рождество Христово, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Боби

преди 1 година

"А ти кремльо остави ли християните да се помолят за Рождество Христово аааааа?" Колко християни които не са православни има в Ъкрайна? Малко Католици на запад(една тяхна църква да е пострадала от РФ удари?) и Украинската Православна Църква които се ИЗЛЮПИХА преди 2 години, не са построили една църква а са завзели десетки църкви от РПЦ които са руски от векове. Има снимки на УПЦ от литургия огромна църква и 5-6 молещи се.

76

Анонимен

преди 1 година

До "Питам се за какви ислямисти говори предния коментар. В България също както и в Русия а може би и в други страни има и християни и мюсюлмани. За какви ислямисти става на въпрос. Това е некоректно. Всички хора са равни и не могат да се делят по етнически религиозни и други признаци. Но точно сорросоидите го правят !

75

Анонимен

преди 1 година

Ще получат коледна заря, няма да е нападение.

fallback