Снимка: БГНЕС
fallback

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца, предаде БНР.

Oще по темата

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Шефа

преди 1 година

Какви глупости! Явно разузнаването в САЩ е една недоразвита организация!,Напротив при замръзване на земята на бой отиват новите модели танкове ,които са без аналог в света!

109

докато

преди 1 година

украинците изведнъж се врежат в руските редици, точно там, където не ги очакват.

108

Анонимен

преди 1 година

До 145....Как го измери тоя косъм бе......Там има хиляди трупове на малки украински деца.Тебе един косъм не ти достига....А, сетих се...Имам един къдрав.Ей сега го откъснах.Ела да си го вземеш.И да го предадеш на Путин .В плик.В писмо.С пратка .Както пожелаеш.Тамън да спечели вече......

fallback