Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".

If, as Stoltenberg’s hinted, NATO supplies the Kiev fanatics with Patriot defense systems – as well as the alliance’s personnel – they will immediately turn into legitimate targets for our armed forces. I hope it is clear for the North Atlantic impotents

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) November 29, 2022


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Oще по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

Анонимен

преди 1 година

Е и така да е това никак не е хубава новина защото драги читатели като свършат нормалните амуниций при липсата на такива ще влязат другите по сериозни амуниций даже една единствена е достатачна . Дано не се случва да пази Господ

267

Кико

преди 1 година

Хем ***, хем нахален! Ама и тези украинци, да си седят и да остават ГЛАВУНА да си ги трепа като мухи!

266

Анонимен

преди 1 година

Позор за пияниците. Биваше ги само за война досега. Видя се, че и това не могат. Негодно племе

fallback