Снимка: архив, БГНЕС

Страните от НАТО трябва незабавно да увеличат производството на оръжия, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за изданието "Политико", публикувано днес.

Още по темата
"Докато се сражаваме в днешните битки, трябва да помислим как ще се сражаваме в утрешните", изтъкна Кулеба преди срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ, на която се обсъждат въпроси, свързани с предоставянето на помощ на Украйна.

По думите на украинския министър увеличаването на производството на оръжия е необходимо и защото някои страни не искат да доставят на Киев оръжията, с които разполагат.

"Трябва да признаем един факт: по света има страни, които разполагат с това, от което се нуждае Украйна, но които нямат намерение да го продават в достатъчни количества по политически причини", подчерта Дмитро Кулеба.

Министърът заяви също така, че украинските власти следва по-малко да разчитат на "непостоянни партньори".

"Вместо да разчитаме на тях и да губим цели месеци в опити да ги убедим, че Украйна се нуждае от тези оръжия, трябва да започне производство, за да не изпадаме в зависимост от капризите на трети страни, които имат запаси, които не искат да споделят" с нас, каза Кулеба.  
(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

207

Juls

преди 3 месеца

Ако програмираш изкуствен интелект да ти създаде модел на най - наглата и противна физиономия, която всеки човек да изпитва необясним порив да халоса с лопата, мисля че генерираната графика почти на 100 % ще изглежда като мутрата на Кулеба.

206

Питам

преди 3 месеца

А КОЙ И КАК ЩЕ ГИ ХРАНИ НЕЗНАЙНО КОЛКО ОЩЕ!

205

Един там

преди 3 месеца

Никой не ви е виновен че убивахте хората с руско самосъзнание 8 години! Сега ще ядете това което сте си надробили...