Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европа да запази своето единство срещу войната на Русия, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Няма разделение, няма схизма сред европейците и ние трябва да запазим това. Това е нашата мисия номер едно през тази година", обърна се днес той чрез видеовръзка към конференция в Литва.

Oще по темата

"Европа помага сама на себе си. Тя не само помага на Украйна да се противопоставя на Русия; това помага на Европа да се противопостави на руската агресия", каза Зеленски.

Вчера страните от ЕС останаха на различни мнения относно това какъв таван да определят за цените на руския петрол, за да намалят възможностите на Москва да финансира войната си. Днес украинският президент предложи на европейските лидери да се спрат на предложението за таван от 30 долара за барел. По думите му предложенията за таван от 60 или 70 долара за барел "звучат по-скоро като отстъпление" пред Русия.

"Много съм благодарен на нашите балтийски и полски колеги, за техните предложения, които са доста смислени, да се определи 30 долара за барел. Това е много по-добра идея", каза Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

kris

преди 1 година

След Зеления само потоп

89

Анонимен

преди 1 година

От 1944 до 1947 България е окупирана от 200 000 руски войника, изхранвани от България. Руските войници заедно с 3000 български комунисти участват в избиването на българското правителство и 30 000 български учители, лекари, адвокати, свещеници, банкери, фабриканти, земеделци, кметове, полицаи, офицери, нахлували в къщи и грабели, изнасилвали и убивали.

88

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 118 - А стига търси тия украЙнки по всички теми. Вземи научи как се пише УКРАИНКА, че нищо няма да намериш.

fallback