Снимка: БГНЕС
fallback

Зимата ще внесе промяна в условията на конфликта както за руските, така и за украинските войски, отбеляза британското министерство на отбраната. Измененията в продължителността на светлата част от деня, температурите и метеорологичните условия ще създадат проблеми на воюващите.

От Министерството на отбраната смятат, че всички решения на руския Генерален щаб отчасти ще бъдат съобразени с настъпването на зимата.

Oще по темата

Намаляването на деня ще доведе до съкращаване броя на настъпателните операции, а застудяването ще предизвика проблеми сред руските военнослужещи.

"Дневната светлина ще намалее до по-малко от 9 часа на ден в сравнение с 15-16 часа в разгара на лятото. Това води до по-малко офанзиви и по-статични отбранителни фронтове", твърдят военните експерти.

Очаква се през зимата да има увеличаване на валежите, скоростта на вятъра и снеговалежа. Всяко от тях ще създаде допълнителни предизвикателства пред вече деморализираните руски сили, но също така ще създаде проблеми за поддръжката на комплекта.

При очакваните ниски температури е много вероятно войниците, които не разполагат със зимно облекло, да страдат от наранявания, причинени от студа, предава БГНЕС.

Ограничените възможности за нощно виждане засилват допълнително нежеланието да се воюва през нощта.

Освен това, времето, определяно като „златния час”, в рамките на който трябва да се спаси тежкоранен войник, ще се съкрати наполовина, което увеличава значително рисковете от загуби, се казва в публикувания доклад на британското министерство на отбраната.

Основните тренировки като почистване на оръжие трябва да бъдат съобразени с условията и рискът от неизправност на оръжието се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 1 година

Зима Зима Колко да е Зима Украйнците са свикнали не по малко на нея пък и що треперещи от студ руснаци съм виждал дори на нашата бе то преди 100 години когато носеха горе долу на студ сега са същите лиглювци като вси4ки ...

99

Реалист

преди 1 година

Искам да я видя тази толкова страшна зима, големият аргумент на всички фенове на раша. Да видим дали наистина някой ще измръзне, ще стане на висулка и ще се превърне ли Европа в Ледена Епоха. Хайде дружно да наблюдаваме реализацията, на тази така мечтана от някои съдба. На мен все още ми е доста топло.

98

Анонимен

преди 1 година

да костя копейкин пак ще става 4лен на дпс на студено и без рубли такава твар живеели

fallback