Снимка: БГНЕС

Русия има косвени основания да смята, че есемес съобщението „извършено е“ на тогавашния британски премиер Лиз Тръс до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, се отнася до бомбардировката на „Северен поток“. Това заяви директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин. „Е, имам само косвено потвърждение, че всичко това (SMS съобщението) дава основания“, каза Наришкин по телевизия „Русия-1“ в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“, отговаряйки на въпроси на журналист Павел Зарубин.

В същото време Наришкин отбеляза, че гражданите на Русия трябва да бъдат бдителни, а Службата за външно разузнаване трябва да продължи да предотвратява външни заплахи. „Ние трябва да бъдем бдителни, а специалните служби, включително Службата за външно разузнаване, трябва да продължат да идентифицират и предотвратяват всякакви заплахи, външни заплахи срещу нашата държава и нашите граждани“, подчерта шефът на Службата за външно разузнаване в отговор на въпроса какво руската страна може да очаква от западните партньори.

По-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че очаква отговора на Лондон относно информацията в медиите, според която Тръс е изпратил съобщение „извършено е“ ("it’s done") на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на „Северен поток“. Захарова подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на този въпрос, които имат право да знаят какво се е случило със световната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в терористичната атака.
 

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 6 месеца

До хахахае кои са тези милион начина. Аз се сещам само за един, да си говориш наум сам на себе си, без никой да те гледа

93

ИзТръсКан

преди 6 месеца

Тръс е жена. Но някой с обща култура колкото известно пернато домашно животно също от женски род няма как да го знае това. Няма страшно - самата Тръс също не се слави като особено умна, така че спокойно, ***, продължавай да списваш, колкото и да не ти приляга.

92

Анонимен

преди 6 месеца

Малка подробност - съобщението за СМС-а не дойде от Москва, а от Ким Шмиц - по-известен като Kim Dotcom, германски блогър и предприемач. Най-вероятно данните са дошли от телефона на Тръс, хакнат(вероятно) от китайски хакери.