Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководството на Русия е все по-загрижено от актовете на саботаж, извършени срещу ключова инфраструктура от нейни собствени граждани, които се противопоставят на войната в Украйна, заяви британското Министерство на отбраната.

Кремъл е разтревожен, че вътрешната опозиция е нараснала до степен, в която антивоенните групи извършват актове на физическо увреждане, каза Министерството на отбраната, позовавайки се на взривяването на влакова линия в руския регион Белгород в понеделник.

Това се случи след като Украйна каза, че силите на Владимир Путин сега се окопават за "най-тежките битки" в стратегическия южен град Херсон, който беше незаконно превзет от Русия на фиктивен референдум миналия месец.

"Руснаците укрепват групировката си там", каза Олексий Арестович, съветник на Володимир Зеленски. "Това означава, че никой не се готви да се оттегли. Напротив, най-тежките битки ще се водят за Херсон."

По-рано Русия каза на Съвета за сигурност на ООН, че Украйна се готви да използва "мръсна бомба", твърдение, широко отхвърлено от западни и украински официални лица като претекст за засилване на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Офффф

преди 1 година

Притеснявайте се вие, че ще трябва да месите питки като дойде червената армия. Смърт за НАТО и сащ

123

Хохохо

преди 1 година

Притеснява се, загрижен....хахаха...какви глупости пишат от посолството. Вожда ви се страхува б.р.е рашароби!!!

122

:-)

преди 1 година

какво става с войната на сащ срещу афганистан...

fallback