Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин е наблюдавал лично днес учения на ядрените сили на страната, предадоха световните агенции, като се позоваха на пресслужбата на Кремъл.

Oще по темата
Съобщението бе направено в момент, когато Русия не спира да твърди, без да представи конкретни доказателства, че Украйна се готви да използва "мръсна бомба".

Руският президент "проведе учение на стратегическите сили за възпиране... Задачите, поставени по време на подготовката на силите за стратегическо възпиране, бяха изпълнени изцяло, всички ракети достигнаха целите си, потвърждавайки зададените характеристики", се отбелязва в комюникето.

В текста се уточнява, че Путин е поддържал връзка с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с началника на генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов от ситуационния център в Кремъл.

Съединените щати казаха, че Русия ги е уведомила предварително за учението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

toti

преди 1 година

Тия са професионални лъжци и най големи маниполатураи!! Всичко е за всяване на страх !! Едва ли няма да се види какво става при тези хиляди космически сателити над цяла Русия,където виждат Путин в банята !!

67

Анонимен

преди 1 година

Ако днес руският президент Владимир Путин е наблюдавал лично учения на ядрените сили на РФ, утре лично ще вземе участие в работата на международния клуб "Валдай".

66

Анонимен

преди 1 година

А некоя перланя или килим имаше ли..? Че той водкаджията като види перланя и хуква мигом. :) Сигурно целта е била нарисувана пералня Перла04 :) та поне траекторията да докарат.

fallback