Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия ще си понесе последиците, ако използва "мръсна бомба" или прибегне до употребата на ядрени оръжия, заяви Нед Прайс, говорител на американския Държавен департамент, предаде Ройтерс.

Oще по темата
САЩ и други западни страни обвиниха руския президент Владимир Путин, че планира да предприеме по-решителни действия в Украйна, като използва претекста, че Киев се готви да създаде "мръсна бомба" - бомба, с която се разпръсква радиоактивен материал.

"Ако президентът Путин прибегне до употребата на така наречената "мръсна бомба", това със сигурност би бил още един пример за бруталността му. Ще има последици за Русия, ако тя използва "мръсна бомба" или ядрено оръжие". Нашата позиция по този въпрос е пределно ясна", каза Прайс пред журналисти.

Говорителят подчерта, че е важно Москва да знае с "какви сериозни последици" ще се сблъска, ако прибегне до употребата на "мръсна бомба" или на ядрено оръжие.

В същото време Прайс заяви, че Съединените щати не разполагат с информация, че Русия се готви да използва ядрени оръжия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Спеца

преди 1 година

Колкото САЩ и НАТО понесоха за бомбите си с.урсн в Югославия,но Русия няма да заразява територии които ипренафлрбат и са безспорни доходоносни на зърно!

55

Дончев

преди 1 година

Тези от САШ си мислят, че Зеленски е против Русия. Нека да му изпращат още дорали, а после да се чудят какво става с демокрацията в Капитолия. Честито на шейените и техните вождове. За щастие, Бойко Борисов не е от тях, а си е *** човек от Банкя.

54

ПОЛКОВНИК

преди 1 година

Невъзможно е Русия или Украйна да използват радиоактивна бомба над собственото си население и територия. Не така стоят нещата при САЩ обаче която доказа ,че е способна да жертва всеки Украинец в борбата и срещу Русия.Та в този ред да мисли нека попитам квалифицираните Евроатлантици в този форум -Какви последствия трябва да носят САЩ ако направят тази глупост ?

fallback