Снимка: БГНЕС
fallback

В Херсонска област голяма група мобилизирани руснаци са се предали в плен. Те са били изпратени в един от най-горещите участъци на фронта без предварителна подготовка и нужното оборудване, но със заповед да стоят докрай, съобщи украинскатателевизия "24 канал", позовавайки се на украинските специални сили.

Според източниците на канала поради неадекватното отношение от страна на командването и липсата на елементарно оборудване, мобилизираните решили да се предадат. Те се свързали с украински военни и тайно договорили капитулацията си без участието на командира си. Той също бил наскоро мобилизиран, но се страхувал от наказание от висшето командване след евентуално предаване в плен. Затова отказал да участва, опитал се да се съпротивлява и да вдигне шум, поради което подчинените му се принудили да се отърват от него и го убили.

Преди да се свържат с украинската страна, руснаците напразно са се опитвали да преговарят с ръководството си да бъдат изтеглени от предната фронтова линия и да преминат поне кратък курс на обучение. Молбите им са били игнорирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА

преди 1 година

До АнонименВИДЕЛИ са някоя хубава рунтавелка болгар пиздок или украинско пизде и провеждат тайна операция по залавянето на хубавата еленка......

267

Анонимен

преди 1 година

АМИ ДАЙТЕ ИМ СНИМКИТЕ ДЕ, ЧЕ ДА ИМ НАПРАВИМ ПАМЕТНИК !!!

266

Анонимен

преди 1 година

Отново ли Йоана Цонева? Хаха! Ясно!

fallback