Снимка: БГНЕС
fallback

Русия напълно изключи захранването на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Укринформ. Окупираната от Русия атомна централа в Украйна е загубила днес напълно връзката си с украинската електрическа мрежа в резултат на артилерийски обстрел. Това съобщи украинската държавна компания "Енергоатом" и обвини за обстрела Русия.

"Енергоатом" каза, че централата сега получава ток за покриване на собствените си нужди от резервни дизелови генератори, предава БТА. Запасите от дизелово гориво ще стигнат за 10 дни, добави компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Истината

преди 1 година

Още като превзе АЕЦ спечели войната.

76

баце

преди 1 година

До Кори в 89. Технически сте неграмотна, но имате попадение и сте права, че положението със Запорожка АЕЦ е сериозно. ВСУ (Военните сили на Украйна) са прекъснали всичките линии за снабдяване с енергия на АЕЦ от вън. Сега всички блокове в АЕЦ са спряни, а необходимия ток се произвежда от дизел-генератори, които не могат да работят безкрайно дълго време - машините се повреждат.

75

баце

преди 1 година

Имах някакви симпатии към укрите, ама вече ги загубих, заради безочливите изпълненията на шепа наркомани-терористи. Щом укрите си търпят Зеленяка и го харесват, значи повечето от тях са същите като като него.

fallback