Снимка: БГНЕС
fallback

Украинските сили си възвръщат контрола над градове и села около стратегическия град Изюм като част от контранастъплението си срещу руските сили в Източна Украйна, съобщиха властите в Киев, цитирани от Франс прес.

"Освобождаването на части от територията в Купянски и Изюмски райони на Харковска област е в ход", съобщи украинският генерален щаб. Киев обяви по-рано, че неговите войски са влезли в Купянск.

В началото на този месец украинската армия обяви за първи път контранастъпление на юг, преди миналата седмица да извърши изненадващ и светкавичен пробив на руските линии на североизток, в района на Харков.

След като обяви освобождаването на около 30 населени места в петък, украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че украинската армия е завзела отново около "2000 километра територия" през септември. В днешния си брифинг армията уточни, че става въпрос за 2000 квадратни километра територия, отвоювана от руските сили през последните дни.

Вчера Русия обяви, че е "изтеглила" силите си, намиращи се "в районите на Балаклия и Изюм", за да подсили присъствието си около Донецк, намиращ се по-далеч на юг, който е една от столиците на проруските сепаратисти, припомня АФП./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 1 година

Телеграма е най - свободното място за тролене , хич не му вярвай на Телеграма а на резултата.

131

до 165

преди 1 година

стига си копирал едно и също под всяка статия за Русия тая сутрин. Смешен ставаш. Да не стане хитрата сврака с двата крака, , Украина за загуби излаз на Черно море докато гони Перемогата около Харкiв

130

Анонимен

преди 1 година

Няма никакво отстъпление! Има погром и разгром на руската армия.Все още никой не може да каже колко и какви са загубите на руснаците,знае се че са огромни.Например от днес в редовете на Руската армия вече не съществува 237ми Червенознаменен Десантен Полк.Целият е унищожен край Изюм. Това е руски елитен полк,цветът на руското войнство,гордостта на Путин и от него не остана нищо!Всички са убити,ранени,пленени.Днес е зачеркнат от списъците на Руската Въоръжени Сили.

fallback