Снимка: Bulgaria ON AIR

Отново при мистериозни обстоятелства почина пореден ръководител в руския енергиен сектор. От началото на войната в Украйна седем висши служители са имали същата съдба като някои от тях загиват със семействата си.

Сега и ръководителят на борда на директорите на "Лукойл" е открит мъртъв след падане от 6-ия етаж на болница в Москва.

Още по темата

По думите на бившия шеф на Централната служба за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев, свидетелите не са видели дали той скача сам или е бил бутнат от някой.

"Нямаме достатъчно информация за онова, което се е случвало с тези хора и конфликтите, в които са могли да станат постоянни или инцидентни участници. И у нас тази фирма пораждаше доста въпроси. Имаше цяла поредица от скандали - кой стои начело, какъв е неговият произход, връзките с комунистическата партия... За фирма като "Лукойл" можем да се съмняваме доколко е лична инициатива на Алекперов, колко държавно участие има", коментира той.

"Стои до президента на Русия един човек, който сякаш не е в добро здравословно състояние. Възрастта 67 години не е малка, още повече, че той е постъпил в болнично заведение", отбеляза Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му не е ясно кога ще приключат конфликтите в Украйна.

"Наследниците на тези хора ще носят в себе си обидата. Два изключително близки народа сега са в сблъсък. В Донецк и Луганск се оказват кадрови военни, някои имат доста странни съдби. Може би след смъртта на Горбачов ще научим повече неща за случващото се в Съветския съюз", каза още Тихомир Стойчев.

Бившият шеф на ЦСБОП смята, че е нормално по преговорите за мир да се мълчи, а ние ще научаваме фрагменти.

"Много трябва да се пазим България да не бъде въвлечена истински в този конфликт. Виждаме опити да ни задължат да увеличаваме военните си бюджети, да допускаме присъствие на чужди войски. Много анализатори неслучайно говорят, че е възможна Трета световна война", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase