Снимка: Twitter
fallback

Председателят на руската енергийна компания Лукойл, 67-годишният Равил Маганов, беше открит мъртъв, след като се предполага, че е паднал от отделение на 6-ия етаж на болница в Москва, където е бил лекуван след прекаран инфаркт.

Oще по темата

Все още не е известно какво е причинило падането на бизнесмена. Съобщава се, че на мястото работят органи на реда и е започнало разследване. Разбира се, не се изключва версията за самоубийство, която е често срещана в последните месеци, при различни смърти случаи на високопоставени лица от енергийните компании на Русия.

Източници твърдят, че Маганов е приемал антидепресанти.

Руската информационна агенция ENews112 заяви: "Председателят на борда на директорите на ЛУКОЙЛ почина в резултат на падане от прозореца на московска болница. 67-годишният Равил Маганов се лекуваше в отделение на 6-ия етаж. Разследващите ще трябва да установят причината за падането на известния нефтен работник. Органите на реда работят на мястото."

"Равил Маганов се хвърли от шестия етаж на Централната клинична болница на улица "Маршала Тимошенко", пишат от своя страна от руската информационна агенция Mash. Новината беше споделена и в Twitter.

⚡️ Vice President of Lukoil Ravil Maganov threw himself from the 6th floor of the TSKL in Moscow.

The oilman died on the spot from his injuries, his body was discovered by medical personnel. The reasons for what happened have not yet been established. pic.twitter.com/kCPewki86l

— Flash (@Flash43191300) September 1, 2022

Заместник-председателят на Лукойл Равил Маганов заемаше поста първи изпълнителен вицепрезидент по проучване и добив в компанията от 2006 г. Освен това той е член на Съвета на директорите от 1993 г. и е заслужил специалист по нефт и газ на Руската федерация. Той получава три ордена, три медала, както и печели три пъти наградата на правителството на Руската федерация в областта на науката и инженерството.

Новината идва след поредица от съмнителни смъртни случаи на хора, свързани с руската "Газпром".

Малко след като Русия нахлу в Украйна, Лукойл призова войната да приключи.

В началото на март бордът на Лукойл призова конфликтът в Украйна да приключи възможно най-скоро, като изрази съчувствието си към жертвите на „тази трагедия“.

Съобщава се, че през май бившият старши мениджър на Лукойл Александър Суботин също е починал при необичайни обстоятелства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 1 година

Самоубили са го

90

Анонимен

преди 1 година

ами като не иска да яде гъби

89

Петю

преди 1 година

Откога в Русия почнаха да имат такива имена-Равил Маганов що за руснаци са тия.

fallback