Владислав Аваев - бивш приближен на Путин и вицепрезидент на "Газпромбанк" бе открит мъртъв заедно със семейството си в Москва, съобщава полицията, цитирана от Daily Mail.

Телата на Аваев, бременната му съпруга Елена, на 47 години, както и по-малката му дъщеря Мария, на 13 години са открити от 26-годишната му дъщеря. Всички са издъхнали в следствие на огнестрелни рани.

Следователите разследват всякаква връзка на инцидента с работата и личния му живот.

Анастасия казала на полицаите, че пистолетът е бил в ръката на баща й, когато е намерила тялото му.

Една от теориите е, че е имало ревност у Аваев, след като е установил, че съпругата му Елена е бременна в петия месец от шофьора му.  Информацията дали жената е била бременна са  двусмислени. Други версии предполагат, че богатият бивш банкер е открил, че жена му има любовна връзка, а шофьорът е подал оставка.

Отделно има твърдения, че двойката е участвала в съдебен спор относно финансови въпроси.

Източници от разследването обаче твърдят, че проучват редица следи.

В луксозния апартамент, който е бил заключен отвътре, според Анастасия, са открити общо 13 оръжия.

Съседка на име Кристина казва: "Чух три изстрела и викове. Една жена крещеше. След това се чуха още два изстрела. Никой друг не крещеше. Погледнах през прозореца, защото си помислих, че са фойерверки. Оказа се, че не са, майка ми ми каза, че определено са изстрели."

"Може би това е заради санкциите – всички са депресирани, някои са готови на крайни мерки", казва друга съседка. Според нея санкциите и икономическият спад може да са ударили бизнеса му. "Възможно е да са го вкарали в дългове и той е решил да се застреля", допълва тя.

Друга съседка казва: "Той беше умен човек, почти шеф на "Газпромбанк". Виждала съм го - не приличаше на маниак. Няма причина да се е застрелял сам. Той беше богат, умен. Няма начин такъв човек да се самоубие. Може би Аваев и семейството му са били убити. Но какво означава това? Мъж с пистолет е нахлул в къщата им и никой не го е спрял? Как ще спим сега?"

Аваев е ключова част от схемата на Владимир Путин за газ срещу рубли като отговор на западните санкции. Той беше напуснал банката като вицепрезидент, но не беше ясно дали е запазил връзки с нея.

По-рано той беше заместник-началник на основен отдел в администрацията на Путин в Кремъл. Аваев дължеше богатството си на строителната си фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase