Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Британското министерството на отбраната твърди, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е бил отстранен от поста и сега оперативното командване в Украйна директно контактува с президента Владимир Путин.

Oще по темата
В редовната дневна сводка на британското разузнаване се казва, че отстраняването на Шойгу се дължи на "проблемите, които Русия изпитва в Украйна", предаде кореспондентът на БНР.

Разузнаването разполага с информация, че генералът редовно е "обект на присмех" от офицерите и войниците за "неефективното и неадекватно ръководство“, откакто напредъкът на Русия в Украйна бе възпрян.

Преди да стане министър на отбраната на страната, Шойгу е прекарал дълго време в строителството и в Министерството за справяне с кризисни ситуации, информират още от британското министерство на отбраната и допълват, че вероятно той "отдавна страда от опитите да подобри репутацията си на човек, който няма необходимия военен опит".

 

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 29 August 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/UbLfTGATDr

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/YCp7fMLXU9

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) August 29, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

297

Анонимен

преди 1 година

В Лондон се мъчат да открият америка втори път. Понеже първият път е бил италианец на испанска служба.

296

джо

преди 1 година

Даже и да е вярна тази новина,в което се съмнявам,няма нещо по-различно за укрите и те продължават да си ядат пердаха. Независимо кой камандва операцията, денацификацията продължава.

295

Минуващ

преди 1 година

На руснаците им пука за украинците - абе като ги пишете еусофилщиноте четете ли ги после? А на чичко Ленин очи так добръйе, добръйе!

fallback