Снимка: БГНЕС/ЕПА

Днес Федералната служба за сигурност (ФСС) съобщи, че убийството на Дария Дугина е разкрито. Според ФСС то е било подготвено от украинските специални служби, а извършителката – украинска гражданка на име Наталия Вовк, се е укрила в Естония. Правоохранителните органи са заявили пред ТАСС, че Вовк ще бъде обявена за издирване и че ще бъде поискано екстрадирането ѝ.

Освен това службите за сигурност са казали пред информационната агенция, че заподозряната украинка може да е използвала 12-годишната си дъщеря за прикриване на следите от престъплението.

"Проверява се версията, че взривното устройство може да е поставено в джипа на Дугина с помощта на детето", е заявил представител на ФСС.

Още по темата

Днес руският президент Владимир Путин изказа съболезнования на семейството и подписа указ за посмъртното награждаване на Дугина с орден за храброст, предадоха ДПА и ТАСС.

Руският държавен глава определи убийството като "грозно и брутално престъпление", което е отнело живота на "брилянтен и талантлив човек с истинско руско сърце". "Журналист, учен, философ и военен кореспондент, тя служеше на народа и на отечеството си с честност и показа какво означава да бъдеш руски патриот", написа Путин в "Телеграм".

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк вчера отрече Киев да има каквато и да е връзка с атентата, отбелязва Асошиейтед прес./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase