Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази нощ руските средства за противовъздушна отбрана са успели да свалят и унищожат 114 украински дрона. 70 от тях са били над Крим и акваторията на Черно море, а останалите 43 над Краснодарския край и един над Волгоградския край, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Властите в Краснодарския край в Южна Русия съобщиха, че един човек е загинал вследствие на "масирана атака с дронове" в района, предаде Ройтерс. Мишена на нападението са били петролна рафинерия, както и други обекти. Губернаторът Вениамин Кондратиев съобщи в "Телеграм", че работник в котелна инсталация е загинал в резултат на паднали отломки от дрон. Нанесени са щети и на административна сграда в рафинерията.

Атакувани са три общини, допълват от службите за извънредни ситуации. Отломки от безпилотен летателен апарат са паднали върху къща за гости в район Темрюк, но хората са били евакуирани и няма пострадали. На място работят аварийни екипи.

Назначеният от Русия губернатор на град Севастопол на полуостров Крим Михаил Развожаев съобщи, че предприета по-рано украинска атака с дронове е била отразена. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase