Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за "държава спонсор на тероризма", съобщи високопоставен представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
Александър Дарчиев, ръководител на отдела за Северна Америка в руското външнополитическо ведомство, заяви, че ако Сенатът на САЩ наистина осъществи намеренията си да постави Русия в подобна категория, това ще означава, че Вашингтон е преминал границата, от която няма връщане назад.

"САЩ са предупредени", каза Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.

Дарчиев заяви, че ако той бъде приет, ще се стигне до "най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени".

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава спонсор на тероризма заради войната в Украйна и призова западните съюзници да наложат по-широкообхватни санкции на Москва, допълва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Добавка

преди 1 година

До Уф, промити мозъци ... като добавка към пича по-долу, към тези пазари влизат и основните развити страни от Азия - Япони, Корея, Тайланд ..., както и Австралия, Нова Зеландия и не напоследно място Канада. Та ситуацията им е още по-жалка, нищо че успяват с фалшивите си медиирания да заблуждават ниско иннтелигентната част на обществото. До една година ще почнат да ровят по кофите, не че една голяма част не го правят и сега, защото Москва и Санкпетербург не са цялата Русия.

181

Уф, промити мозъци

преди 1 година

До Анонимен 199 - Май ти падаш от Марс или си далеч и от основни икономически познания!!! Няма да навлизам в детайли, защото явно ще ти е невъзможно да разбереш, но простичко казано - няма как да замениш двата най-платежоспособни пазара с близо един милиард потребители (Европа и САЩ) с Брикс, микс, азиатски или африкански пазари!!!

180

Анонимен

преди 1 година

Че то дипломатическите отношения с краварите са скъсани, откакто гражданите на САЩ избраха този изкукуригал старец, който на прием си губи жената и не знае къде се намира; след реч се обръща да се ръкува с духове.Сигурно си е въобразил, че е в 60-те години на миналия век и иска да воюва с Русия и Китай едновременно, а жълтоликите с дръпнатите очи са вече 1,4 млрд.души, по икономика са на първо място в света и 23% от държавния бюджет на САЩ е китайски. А председателката на Камарата Пелоси е на 83

fallback