Снимка: БГНЕС
fallback

Вчера на извънреден брифинг новото правителство начело с Гълъб Донев коментира, че у нас се задава енергийна криза, тъй като доставките за газ са само до септември и са твърде недостатъчни. От ПП коментираха да не се всява паника сред хората.

Създава се изкуствено напрежение, но има проблем с доставките на газ, обясни пред bTV бившият министър на икономиката Корнелия Нинова.

Oще по темата

"Ние можем да предложим решение и го правим от април. Незабавни преговори с Газпром за възстановяване на доставките е единственото решение и разговори за дългосрочен договор. Каквато искат отговорност да търсят, да я намерят и да я приложат, каза тя. Имаме нужда от бързи действия в момента за възстановяване на преговорите. Незабавни преговори е решението, подчерта пак Нинова. На първо място в Европа сме по индустриален растеж, свърших си работата като министър. За подробности за доставки на газ не съм разговаряла с никого", допълни Нинова.

По думите й са взети мерки за компенсация. "Ако бяха фалирали предприятия, щях да кажа, виновна съм, но в края на мандата сме на първо място по индустриален растеж", повтори Нинова и допълни, че Германия, Италия и Гърция са продължили разговорите с "Газпром" и имат доставки.

"И си имат газ. Ние същото трябва да направим", отбеляза Корнелия Нинова.

Да не водим разговор за енергетика, каза Нинова, попитана за това дали Булгаргаз продава газ през посредници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Анти Тяло

преди 1 година

Нинова е вече за ТЕЛК...незне на кои Ора е!!!

202

Данчо от Елин Пелин

преди 1 година

Тая отдавна е кандидатка за трудов лагер,най малко 30год.

201

хитруша

преди 1 година

Каква паника, какво чудо!! Страх да не окрадем танкерите ли има? "кой прати бившия мъж на сегашната жена на президента да взима мандата и защо? Леко опит за унижение ли кво" От тук до изборния ден само този въпрос ще се задава! Всичко останало е апачък- триста думи в различен ред , казани от Нинова

fallback