Снимка: БГНЕС

Първото редовно заседание на служебното правителство ще  бъде проведено днес от 10. 00 часа, съобщиха от правителствената пресслужба. Очаква се темите от дневния ред на бъдат съобщени малко по-късно.

Още по темата

Със заповеди на премиера Гълъб Донев са назначени 25 заместник-министри. Те заемат местата на освободените от тези постове в последния ден от работата на кабинета "Петков", припомня БНР.

Еленко Божков от Стратегическия съвет при президента е назначен за заместник-министър на енергетиката.

Досегашният началник на кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова - Надя Миланова ще бъде заместник-министър на образованието.

Бившият министър на външните работи Теодора Генчовска ще заеме поста заместник-министър на отбраната, а посланикът ни в Украйна Костадин Коджабашев е назначен за заместник-министър на външните работи.

На извънреден брифинг Донев обяви, че ще бъде създаден щаб, който да разглежда проблемите с енергийната криза.

Росен Христов обяви, че България има газ до края на септември. Седемте танкера, обявени от Кирил Петков, били на ниво оферти.

От своя страна от ПП също излязоха с коментар като заявиха , че за октомври имало договорен слот, а за ноемри имало две опции, които да бъдат разгледани от служебния кабинет.

От написаното от партията на Кирил Петков се отбелязва, че през април е осигурен втечнен газ в Турция и посъветваха служебния кабинет да се възползва от този опит.

От там също така апелираха да не се всява страх сред населението. "Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.", заявиха още от ПП.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase