Снимка: БГНЕС
fallback

България изгони 70 руски дипломати, а руският посланик Елеонора Митрофанова поиска затваряне на руското посолство у нас.

"Не по този начин се правят нещата. Ако говорим за довода за реципрочност - аз се сещам и за по-големи представителства на чужди държави у нас. Ако обсъждаме втория мотив за нерегламентирана дейност, тогава няма нужда да се дават обяснения", каза Ивайло Калфин.

Oще по темата

"Неприемливо и непрофесионално е Елеонора Митрофанова да поставя ултиматуми", коментира пред bTV Ивайло Калфин. Той заяви, че изгонването на посланик, от която и да е държава е равносилно на война.

Според него, ако Русия изпрати нови служители у нас, това би бил краят на този епизод на обтегнати отношения между двете страни.

Той коментира и предстоящия кабинет с премиер Асен Василев.

"Управление, което се крепи на независии депутати е нестабилно. Надявам се този път "Продължаваме промяната" да променят подхода си", уточни той.

Според него, грешката на управлението е била голямата самоувереност на една трудно сглобена коалиция, която иска да прави реформи.

"Едни политици, когато не успеят да направят това, което искат, казват, че комуникационните експерти са се провалили", каза Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

toti

преди 1 година

Май и ти ще останеш без бонуса от 4000 !!!

62

Анонимен

преди 1 година

Живея в Европа и за масата(на кафе) на улицата се чува разговор за руските дипламати - ами там(Бъл-я ) живеят повече ро.ми и затова ам-те ги исползват като и украинците къде пък рък-те са повечете евреи по традиция от времето на Порошенко (Валцман )! А и Петър Стоянов и Б.Б са породата на Пор-ко и затова и им спряха ЮП

61

Анонимен

преди 1 година

кирчо с това изгонване иска да отвлече вниманието на народа да го остваят пак като примиер минъстър нема да стане номера на проститутката не а да мине

fallback