"Нормално е партията, която е мандатоносител, да преговаря по някакъв начин, било то с лични или идейни аргументи, стига да не нарушава закона. Това е практика по целия свят. Винаги е било това така", посочи членът на Националния съвет на СДС Пламен Юруков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"От 110 г. България за първи път е на правилната страна. Коалиция ще се направи, защото са си необходими взаимно. ", уточни Юруков.

Още по темата


Събеседникът изрази мнение, че България ясно трябва да се отърве от модела на посткомунизма, дошъл от Руската федерация.


Според него най-интересното за целия този момент е, че тази избирателната система и настроенията в обществото водят към една фрагментация на парламента.

"Изисква се друго поведение на партиите и друга политическа култура. Изискват се много по-гъвкави коалиции. Политиците в парламента не са адекватни на ситуацията. Трябва по някакъв начин да преодолеят някои бариери в главите си, за да имаме стабилно и гъвкаво управление", подчерта Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и изгонването на 70-те руски дипломати и служители на руското посолство у нас.

"Кремъл и Руската федерация заблуждават България от 200 г., че са ѝ приятели, и че българите отвръщат със същото, въпреки двулична политика към нас", каза още членът на Националния съвет на СДС.

А руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се държи като губернатор - опитва се да наложи нейни стереотипи и неин начин на поведение, смята той.

"Митрофанова трябваше да бъде изгонена преди 4-5 месеца, но тогава тя остана в името да се запази коалицията. Това, че правителството е в оставка, даде основания на министър-председателя да направи този ход за изгонването на руските дипломати", отбеляза Юруков.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 месец

В България е амариканския модел след 1989 година, а всички от СДС са за затвора.

33

юРукУФ

преди 1 месец

А ти защо не си в затвора,крадлив ***!?!

32

да се отърве от

преди 1 месец

руския модел,и да приеме модела на Зимбабве,или друга колония.Това е целта.