Снимка: БГНЕС

Русия ще смени основния си фокус във войната в Украйна и след превземането на Луганск ще се опита да завладее цялата Донецка област, заяви в интервю за "Ройтерс" губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, предаде БТА.

Той посочи, че очаква Русия да атакува град Славянск и по-специално град Бахмут, като част от опитите ѝ да завладее целия регион Донбас в Източна Украйна. Москва каза, че е установила пълен контрол над Луганск, след като украинските сили се изтеглиха от бомбардирания град Лисичанск.

Още по темата
„От военна гледна точка не е добре да се напускат позиции, но в загубата на Лисичанск няма нищо фатално. Трябва да спечелим войната, а не битката за Лисичанск“, каза Гайдай и допълни, че изтеглянето от града е било „централизирано“, което ще рече, че е било планирано и по разпореждане, заради риска от това украинските сили да бъдат обкръжени. „За тях основната цел остава Донецка област. Славянск и Бахмут ще бъдат подложени на атака, вече започнаха много тежки обстрели срещу Бахмут“, каза Гайдай.

Коментари Напиши коментар

70

Solar Power

преди 1 месец

До Боби: Оооо ти пак изпълзя от нафталина :) Като гледах руските сведения има унищожение над 4500 украински танка. Те толкова никога не са имали :) Хахахахарусия ще получат точно толкова колкот решат САЩ ! Както стана и през ВСВ. Ти нима си забравил ? Без САЩ русия щяха да са немска колония в момента :)

69

Км

преди 1 месец

Какъв е този губернатор без губерния.

68

паралелепипед

преди 1 месец

До Анонимен 56 - Вероятно. Така както падна за 3 (три) дни цяла Украйна. :)