Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Опитът да се замени целия внос в Русия е безсмислен.

Oще по темата
Това обяви ръководителят на "Ростех" Сергей Чемезов пред РБК.

Признава, че страната е загубила достъп до определени стоки. Това обаче не е основание да се замени целия внос.

"Поведението на Запада не е причина да си затваряме вратите, защото имаме и други партньори, които се държат последователно. Тази изолация, както и опитът да се справим сами, няма да ни водят на никъде", заяви Чемезов.

Той настоява Русия да остане част от глобалния свят и припомня, че напредъкът няма как да се осъществи без международни партньорства.

Посочи и областите върху, които страната трябва да се съсредоточи. Това са самолетостроене, енергетика и машиностроене. Надява се това да бъде реализирано от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Бай Дрън

преди 1 година

Не мисля, че тоя е прав в дългосрочен план срочен план. Достатъчни не да погледне България. От страна с много развито машиностроенето не и електроника, днес сме една селяндурска страна, даже не селска. Или с други думи сме страна на услугите, включително на Западни посолства.Русия трябва да изтърпи временните неудобства, защото това е за нейно добро в бъдеще ще.

23

РФ не греши

преди 1 година

Заглавието няма нищо общо с казаното от ръководителя на "Ростех" Сергей Чемезов. Този изключително умен човек каза "Поведението на колективния запад не е причина да си затваряме вратите, защото имаме и други партньори, които се държат последователно. Няма начин и няма нужда нашето импортозаместване да е 100-процентово."

22

Гост

преди 1 година

Какво стана с Сащ Германия като си изнесаха производството в Китай?Сега почти всичко не само на запад но и в Света е китайско.И сега са зависими от Китай.Това ли се стремите да изясните.

fallback