Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Заради санкциите, наложени на Русия, европейските граждани са изправени пред инфлация и влошаване на жизнения стандарт, а много от тях са изложени на риск от бедност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за босненско-сръбската „Радио и телевизия на Република Сръбска“.

„В Европа жизненият стандарт се влошава, инфлацията се увеличава, а темповете на растеж се забавят. Появи се дори понятието „нови бедни“. Хората страдат от настъпващите проблеми, включително от повишаването на цените. Много от тях са изложени на риск от бедност“, казва той.

Въпреки това, отбеляза Лавров, десетки милиарди долари и евро отиват за въоръжаване на Украйна.

„Германия обяви, че за нея е важно не да подкрепи германците в трудните времена на растящи цени, а да отдели 100 млрд. долара за милитаризиране на страната си“, добави министърът. „Това напомня на мнозина в Европа, че изявлението на Германия за необходимостта да се превърне във водеща европейска военна сила, може да се възприеме от някои като не толкова безобидно“.

Министърът подчерта, че Русия отдавна е изгубила вяра в договорната способност и надеждност на западните държави. Лавров изтъкна, че след санкциите, наложени през 2014 г., Русия е започнала да разчита на собствените си сили и на контактите си с надеждни партньори. „В резултат на предприетите мерки се превърнахме в основна селскостопанска сила. Преди това в продължение на много години внасяхме големи количества храна“, каза руският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Анонимен

преди 1 година

ТАЗИ ОПОРКА СЕ ВЪРТИ НЕПРЕКЪСНАТО ПО РУСКИТЕ ТВ- ОБЕДНЯВА БГ ЗАЩОТО ИМА МАРИОНЕТНО НА КРЕМЪЛ ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НИ ДОКАРА ДО 40% ИНФЛАЦИЯ НА ХРАНИ И ВЕЧЕ СМЕ С ЕДНАКВИ ЦЕНИ КАТО В ГЕРМАНИЯ- НО ТАМ МИН ЗАПЛАТА ОТ АПРИЛ Е 1680 ЕВРО А ОТ 1 ОКТОМВРИ МИНАВА 2000 ЕВРО- СПРАВКА KAUFLAND.de.

127

Анонимен

преди 1 година

Голяма драма. Забранили на някакво руско министърче да прелети над България. Ами ще си стои в обора.

126

Гражданин

преди 1 година

Лавров,радваме се за вас - тъй като ние обедняваме ,а вие бъкате от откачени идеи как по-дълго да водите започнатата от вас онеправдана война,колкото се може повече хора да избиете в Украйна,всички трудови постижения на хората там да унищожите... - мноооого сте богати,бре ?! Толкова сте богати,че правите само оръжия - ами яжте си ги сами фаша ги руски !!! Убийци и мародери сте !!! Украйна,с вас сме! Никога повече руски ботуш в Европа !!!

fallback